Contacteer ons via info@duranet.com en +32(0)59 55 19 90

info@duranet.com en +32(0)59 55 19 90

Sport & recreatie

Mollennetten

Duranet mollennetten houden mollen op effectieve en diervriendelijke wijze uit het gazon.
Materiaal: rotvrij, uv-gestabiliseerd polypropyleen. Maaswijdte ca. 17mm x 20mm.
Het geëxtrudeerd mollengaas wordt onder het gazon aangebracht. Zodoende kunnen de dieren ongestoord gangen aanleggen, maar wordt verhinderd dat ze naar de oppervlakte komen.
De rollen van 4,00m zijn dubbelgevouwen opgerold.
Steeds ons plaatsingsadvies raadplegen.

Offerteaanvraag
  • Mollennetten Netten
 Netten
OfferteaanvraagArtikelcodeGewichtAfmetingenRollen / palletKleurTechnische fiche
(naar aanvraag) 81578..
60 g/m²
1,00m x 200m
16
(naar aanvraag) 81580..
60 g/m²
2,00m x 200m
16
(naar aanvraag) 81582..
60 g/m²
4,00m x 200m
4Mollennetten of mollengaas beschermt gazons preventief tegen mollen. Mollengaas is een stevig gaas met kleine mazen, waar mollen niet doorheen kunnen dringen. Het wordt daarom ook wel anti-mollengaas genoemd. Mollengaas wordt onder nieuw gazon of onder graszoden gelegd om zo de mollen op een diervriendelijke manier weg te houden. Mollengaas vermijdt dat mollen nog naar de oppervlakte van het gazon kunnen komen. Molshopen behoren hiermee tot het verleden. Duranet mollengaas is verkrijgbaar op 1m, 2m en 4m breedte, op rollen van 200m lengte en is uit voorraad leverbaar. Raadpleeg onze plaatsingsinstructies zodat de mollennetten correct geplaatst worden.

Plaatsing van mollengaas in combinatie met graszoden
Het mollengaas direct onder de graszoden aanbrengen na het walsen en egaliseren van de grond. De netten strak uitrollen in de lengte van de tuin. De netten op de rand om de 2 tot 3 meter vastleggen met netbeugels om te vermijden dat er openingen ontstaan door oneffenheden. Tussen verschillende netstroken telkens minimum 30cm overlapping voorzien.

Plaatsing van mollengaas onder een in te zaaien gazon
De grond minimum 10cm afgraven en egaliseren. De mollennetten strak uitrollen in de lengte van de tuin. De netten op de rand om de 2 tot 3 meter vastleggen met netbeugels om te vermijden dat er openingen ontstaan door oneffenheden. Tussen verschillende netstroken telkens minimum 30cm overlapping voorzien.
Aan de rand van het gazon de netten steeds omplooien naar boven tot op het niveau van de grasmat, zodat een afgesloten ruimte ontstaat waar geen mol meer in kan.

Geen mollengaas toepassen in tuinen die aan meerdere zijden voorzien zijn van boordstenen of andere ondergrondse obstakels die de mollen kunnen tegenhouden. Mollen die gangen aanleggen onder het gaas moeten ongehinderd kunnen weg komen.

Offerteaanvraag

Aanspreking *
Ik wil graag meer weten over het Duranet productgamma, stuur mij gratis de catalogus/prijslijst: